Nie możesz złożyć zamówienia z Twojego kraju. Undefined
Nowy
LEGUTKO - Koper włoski, Fenkuł 1g
(Foeniculum vulgare)
Częścią jadalną są białe zgrubienia ogonków liściowych o anyżowym, słodkim smaku - bogate w witaminy i sole mineralne. Można je spożywać w postaci surówek, gotowane lub duszone. Jadalne są również pierzaste liście, służące do przyprawiania potraw. Nasiona sieje się wprost do gruntu od połowy czerwca do połowy lipca, w rzędzie co 30-4
LEGUTKO - Koper włoski, Fenkuł 1g
(Foeniculum vulgare)
Częścią jadalną są białe zgrubienia ogonków liściowych o anyżowym, słodkim smaku - bogate w witaminy i sole mineralne. Można je spożywać w postaci surówek, gotowane lub duszone. Jadalne są również pierzaste liście, służące do przyprawiania potraw. Nasiona sieje się wprost do gruntu od połowy czerwca do połowy lipca, w rzędzie co 30-40 cm. Po wschodach rośliny pozostawić w rzędzie co 20 cm. Zbiór następuje po ok. 3 miesiącach od wysiewu, gdy rośliny mają zgrubienia o średnicy 8-10 cm. Fenkuły należy uprawiać w żyznej glebie w miejscu słonecznym.