Nie możesz złożyć zamówienia z Twojego kraju. Undefined
LEGUTKO - Fasola szparagowa karłowa 'Złota Saxa' 40g (Phaseolus vulgaris)Bardzo wczesna odmiana, o żółtych, bezwłóknistych strąkach, przydatnych do bezpośredniego spożycia i do konserwowania. Wysiew nasion od połowy maja do połowy lipca w rozstawie 35-45 x 7-10 cm, na głębokość 2-3 cm. Najlepiej plonuje w drugim roku po oborniku.
TORAF - Fasola szparagowa żółta karłowa BERGGOLD 50gOdmiana bardzo wczesna, karłowa, bezłykowa, strąki żółte długości 12-14 cm. Plenna. Odporna na wirusa mozaiki zwykłej fasoli i antraknozę. Odmiana ta nadaje się do bezpośredniego spożycia, konserwowania i mrożenia. Dobrze plonuje na glebach żyznych, bogatych w próchnicę. Dla przedłużenia okresu...
WEGANA - Fasola zwykła – karłowa 'Sonesta' 40gPhaseolus vulgaris L.Odmiana wczesna, obficie plonująca. Wytwarza strąki bezwłókniste, które wyróżniają się wyjątkową delikatnością i smakiem, o długości 12-13 cm, średnicy 9-10,5 mm, proste, mięsiste o bardzo atrakcyjnym słonecznożółtym kolorze. Odmiana dobrze znosi duże wahania wilgotności i temperatury w...
LEGUTKO - Fasola szparagowa karłowa 'Polka' 50g (Phasecolus vulgaris)Odmiana wczesna, bardzo plenna, o długich, żółtych, soczystych strąkach przydatnych do bezpośredniego spożycia i do przetwórstwa Rośliny krzaczaste ze strąkami osadzonymi w środkowej części. Strąki jasnożółte, proste, długości 12-14 cm, okrągłe na przekroju, mięsiste, bezwłókniste i...
LEGUTKO - Fasola szparagowa karłowa 'Galopka' 40g (Phaseolus vulgaris)Pierwsza polska odmiana fasoli karłowej o żółtych, spłaszczonych strąkach długości 12-14 cm i szerokości 10-12 mm. Odmiana wczesna - strąki soczyste, smaczne, bez włókna, przydatne do bezpośredniego spożycia i do zamrażania. wysiew nasion od połowy maja do połowy lipca w rozstawie 30-40...
POLAN - Fasola szparagowa karłowa 'Krakuska' 50g(Phaseolus vulgaris)Plenna odmiana o okresie wegetacji 75 dni. Strąki bezwłókniste, intensywnie żółte, o długości 13,5 - 15cm, grubości około 0,9cm, równomiernie dojrzewające. Strąki zebrane w górnej i środkowej części rośliny. Odmiana odporna na antrakozę i bakteriozę.Wysiew: maj - czerwiecZbiór: lipiec -...
LEGUTKO - Fasola szparagowa karłowa 'Purple Teepee' 40g(Phaseolus vulgaris)Wczesnie i obficie plonująca odmiana o długich, lekko wygiętych strąkach barwy fioletowej. Polecana do uprawy amatorskiej. Bezwłókniste strąki po ugotowaniu zmieniaja barwę na zieloną. Polecane sa do bezpośredniego spożycia, do konserwowania i mrożenia. Wysiew naison od początku...
VILMORIN - Fasola szparagowa 'Golden Teepee' 30gOdmiana karłowa, średniowczesna, bardzo plenna, o długich, bezwłóknistych, bardzo smacznych, złotożółtych strąkach. Okres od siewu do zbioru wynosi około 52 dni. Odporna na wirusa mozaiki. Strąki tej odmiany rosną na szczycie rośliny, powyżej liści, co ułatwia zbiór. Dobrze plonuje na glebach żyznych,...
LEGUTKO - Fasola karłowa 'Presto' typu Flageolet 30g(Phaseolus vulgaris)Odmiana średniopóźna. Wysokość roślin 35-40 cm. Strąk płaski, zielony o długości 16-18 cm, szerokości 1,3-1,5 cm i grubości 0,5 cm. Nasiona - bardzo smaczne, konsumuje się świeże, w stadium jak u groszku cukrowego lub utrwalenie w postaci konserw albo mrożone. Wysiew nasion w połowie...
VILMORIN - Fasola szparagowa 'Fructidor' 30gOdmiana karłowa średniowczesna, o długich, prostych, bezwłóknistych i smacznych strąkach. Bardzo plenna.Odporna na antraknozę.Po zakończeniu zbiorów korzenie rośliny należy zostawić w glebie jako źródło azotu.Wysiew od 15 maja do połowy lipca wprost do gruntu w rzędzie co 50 cm. Odległość między roślinami w...
LEGUTKO - Fasola szparagowa karłowa - mieszanka odmian 40g(Phaseolus vulgaris)Mieszanka kilku odmian fasoli szparagowej różniących się barwą strąków i nasion, dających już w ogródku ciekawy efekt kolorystyczny. Strąki nadają się zarówno do bezpośredniego spożycia jak i do konserwowania, mrożenia.Wysiew nasion od początku maja do połowy lipca w rozstawie...
TORSEED - Fasola szparagowa 'Majorka' 30gOdmiana karlowa, przeznaczona do bezposredniego spozycia i do przetwstwa. Straki bezwlniste, o wysokich walorach smakowych